Pressträff Öster 400 år

Idag var Folkrörelsearkivet på plats när ytterligare en pressträff hölls på Hovrättstorget med anledning av det kommande firandet av Öster 400 år. Lördagen den 29 augusti 2020 går evenemanget av stapeln – som från början egentligen var planerat till april i år, men som skjutits upp på grund av Covid 19. Bättre sent än aldrig!

Det kommer hända saker i Kristine kyrka under kommande helg. Se länken längre ner för hela programmet. På bilden Edward Eklöf anställd inom kyrkan. Foto: Lars Östvall.
Henrik Hermansson (andra fr v) verksamhetsutvecklare för stadens liv och innehåll och samordnare för evenemanget önskar alla välkomna till pressträffen. Reportern från Jnytt (till höger i bild) skriver så pennan glöder. Foto: Richard Fransson.
Bo E Karlsson, dagen till ära iförd 1700-talskläder och peruk, informerar de närvarande att han bland annat kommer att hålla en live-streamad stadsvandring.

Folkrörelsearkivets bidrag till firandet kommer bestå av ”Jönköpings längsta fotoutställning”. Bilderna som kommer användas i utställningen är hämtade från Folkrörelsearkivet, Jönköpings läns museum och Jönköpings Stadsarkiv.

Se hela programmet här: https://www.jonkoping.se/upplevagora/evenemangskalender/jonkopingosterfirar400ar.4.42504c781700f82007eaafa.html