Besöka Folkrörelsearkivet

Vägbeskrivning till Folkrörelsearkivet via Parkeringshus.

Arkivhusets forskarsal når man i vanliga fall via Stadsbiblioteket, med entré från Dag Hammarskjölds plats 1.

För besökare till Arkivhuset finns goda parkeringsmöjligheter i parkeringshuset, vägg i vägg med arkivet. Det finns även gott om parkeringsplatser på Östra torget.

För föreningar som lämnar arkivmaterial finns även möjlighet att använda sig av arkivets ingång på andra våningen från P-huset. Observera att denna ingång finns i anslutning till en trappa.

I forskarsalen, som är gemensam med Stadsarkivet, Länsmuseet och Stadsbiblioteket, finns tillgång till hörslinga vid särskilda arrangemang. Där finns också hjärtstartare och personal som är utbildad på denna.

Folkrörelsearkivet öppnar för besökare igen

Med anledning av de hävda restriktionerna 9 februari 2022 öppnar Folkrörelsearkivet för besökare igen. Arkivmaterial hanteras i Arkivhusets forskarsal endast när expeditionen är bemannad dvs måndag–fredag 10.00–12.00. Arkivmaterial framtages senast 11.30.

Besökare som vill ta del av arkivmaterial under Folkrörelsearkivets övriga öppettider dvs tisdag-fredag 13.00-16.00 är hänvisade till Folkrörelsearkivets lokaler på andra våningen i Arkivhuset. Då utrymmet är begränsat, tar vi endast emot ett sällskap (1-3 personer) åt gången efter överenskommen dag och tid.