Aktuellt

Fotbollsbilder från Folkrörelsearkivet

Bild på del av vägg med ett tjugotalfotografier monterade. Fotografierna är alla fotbollsrelaterade.
Del av utställningen i Arkivhusets forskarsal. Foto: Richard Fransson.

Under hösten 2019 visar Folkrörelsearkivet ett urval av bilder i Arkivhusets forskarsal på temat fotbollslag i Jönköpings län.

Utställningen omfattar både äldre och nyare fotografier, alltifrån korpfotboll till högre divisioner.

Utställningen är ett led i arkivets efterlysning av vimplar från fotbollsföreningar och kommer att sitta upp till slutet av oktober.

Ändrade öppettider för Arkivhuset och Jönköpings läns folkrörelsearkiv

Följande öppettider för Arkivhuset gäller från och med den 4 mars 2019: måndag 10 – 19, tisdag 13-19, onsdag-fredag 10-19, lördag – söndag 11-15.

Obs. Folkrörelsearkivets öppettider för besökare och arkivleveranser påverkas även av detta. Folkrörelsearkivets öppettider från och med den 4 mars 2019 är följande: måndag – stängt, tisdag 13-16, onsdag-fredag 10-16. Lunchstängt mellan 12-13.


Stig Ljung

Denna höst blev det ingen resa till Spanien för fotografen och vännen Stig Ljung och hans livskamrat Ragnhild. Onsdagen den sista oktober blev också sista dagen i Stigs liv. Vi hade kontakt så sent som på måndagen, då vi bestämde att jag skulle komma ner till Skåne och hämta hans fotoarkiv – bilder från ett helt liv som professionell fotograf. Trots att han hade det svårt sista tiden, så lät han ändå glad i telefonen. Han delade alltid med sig av glädje, och det är verkligen trist att inte få höra hans klingande skratt mer. Vila i frid, Stig.

Lars Östvall, arkivchef

Enskilda arkiv och GDPR

Riksarkivet uppmanar föreningar, organisationer och enskilda arkivinstitutioner  att inte radera eller gallra personuppgifter i sina arkivbestånd.

Läs mer på Riksarkivets hemsida om enskilda arkiv och GDPR, länken öppnas i nytt fönster.

https://riksarkivet.se/nyheter-och-press?item=113545