Aktuellt

Margareta Andermo har skrivit boken “Men det finns sådant hon inte skriver om…” som till stora delar bygger på brevväxlingen mellan hennes föräldrar som arbetade som missionärer i Belgiska Kongo. Följ denna länk för att komma till ett filmklipp där Margareta intervjuas om boken.

Folkrörelsearkivet stängt tills vidare

OBS! På grund av rådande omständigheter med Covid-19 så håller Folkrörelsearkivet tills vidare stängt för arkivleveranser och arkivbesökare. Även expeditionen i Arkivhusets forskarsal är stängd tills vidare (obemannad). Detta innebär att inget arkivmaterial tas fram till Forskarsalen.

Ny film på Folkrörelsernas arkiv i Norrahammar – FRAN

Plåtverkstan 1978, 11 min. Följ denna länk för att titta på filmen från Norrahammar.

Testa Folkrörelsearkivets Kulturpromenad!

Tycker du om att röra på dig och samtidigt lära dig något om Jönköpings historia? Då föreslår vi att du provar vår interaktiva kulturpromenad runt norra delen av Munksjön. Promenaden bjuder på historiska nedslag kring Munksjön kombinerat med lösenordsjakt. Kräver mobiltelefon eller surfplatta med internetanslutning med antingen Android eller IOS.

Promenaden börjar vid Atollen och går därifrån vidare mot Spira och över Munksjöbron. På vägen kommer du ta del av små texter om Jönköpings historia. Du kommer även få ta del av en lösenordsledtrådar. Lösenorden behöver du för att komma vidare till nästa steg i promenaden. Lösenorden är ganska enkla och barnvänliga, men det krävs att man går till en viss plats för att få fram svaret. Tanken är att det ska finnas något för nästan alla åldrar på denna promenad!

För att komma till första steget följer du denna länk. Skriv “Start” för att komma in på sidan.

Text på baksida av fotografi: “Lennart Nilforsen, Bertil Gustafsson, John Johansson och Ingmar Thorsén visar här hur Munksjön med omgivning kan se ut om 15 år. En del är konkreta planer. Annat är bara visioner. “
April 1986. Smålands Folkblads bildarkiv, (Foto: Hannu Einarsson).

GDPR

Riksarkivet uppmanar föreningar, organisationer och enskilda arkivinstitutioner  att inte radera eller gallra personuppgifter i sina arkivbestånd.

Läs mer på Riksarkivets hemsida om enskilda arkiv och GDPR, länken öppnas i nytt fönster.

https://riksarkivet.se/nyheter-och-press?item=113545