Aktuellt

Avvikande öppettider

Onsdag 20 december har folkrörelsearkivet lunchstängt mellan kl 12 – 14.

Folkrörelsearkivet har stängt från och med fredag 22 december och öppnar åter tisdag 9 januari 2018.

OBS! Fram till årsskiftet 2018 öppnar Stadsbiblioteket kl 11 på onsdagar. På grund av detta hänvisas besökare till Folkrörelsearkivet mellan kl 09-11 på onsdagar till leveransentrén på andra våningen i P-huset.

Boken om Rigoletto

Framsida av boken "Rigoletto och Twistkulan". Omslaget utgörs till största delen av ett svartvitt fotografi av ett rockband på scen. Fotografiet är taget snett framifrån så att man även ser ansikten på människorna i publiken. Publiken står väldigt nära scen.Boken säljs i Arkivhuset för 300 kr. Endast kontant betalning.

Vid frågor kontakta Lars Östvall 0707-16 22 14

Till medlemmarna i Jönköpings läns folkrörelsearkiv

I år ser fakturan annorlunda ut för många medlemmar. Det beror på att vi nu, efter ett antal års eftersläpning, slutligen genomför den avgiftsbeläggning per hyllmeter som beslutades redan för drygt tio år sedan. Av olika anledningar har genomförandet dröjt, och frågan har kommit upp med jämna mellanrum – senast vid årsmötet 2016, då det beslutades att hyllmeteravgiften ska vara 150 kronor/år för medlemmar och 250 kr/år för icke medlemmar. Medlemsavgiften är oförändrad, och i medlemskapet ingår 10 hyllmeter utrymme. För överskjutande material är alltså kostnaden 150 kr/år per påbörjad hyllmeter. De flesta medlemmar berörs inte, då de har mindre än 10 hyllmeter material, men ca 45 medlemmar får i och med detta en högre årsavgift.

Eftersom detta är första året vi fakturerar med hyllmeteravgift, så kan det uppstå frågor – och vi kan behöva diskutera och komma överens vilket material som ska omfattas och om vilken nivå årskostnaden ska ligga på. Det kan även ha uppstått missförstånd eller andra felaktigheter, och därför är vi angelägna om att ni hör av er, så att vi kan rätta till dessa. Bland annat var det tänkt att denna information skulle medföljt fakturan – men så blev det tyvärr inte. Tack för överseende med detta! Och ett stort tack för att ni stöder vår verksamhet – att vårda och bevara den historiska dokumentationen om länets folkrörelse- och föreningsliv!

Med vänliga hälsningar

Lars Östvall

arkivchef